Manligt.se Bloggen

Presidentvalet USA 2008


Det kan kännas märkligt, men är ändå inte så egendomligt att ett presidentval i ett land som enbart representerar ca 5 % av jordens befolkning har så stor betydelse för resten av världen.

Anledningen till att det är så stavas C A S H. $$$$. Utfallen i världens mäktigaste ekonomi påverkar i princip hela den resterande världen. Lite mer om det har jag skrivit här.

Hela processen i det amerikanska presidentvalet känns för mig väldigt abstrakt. Så även för många amerikaner. Men å andra sidan är det 100 000-tals svenskar som inte vet att man går och röstar I rikdagsvalet vart fjärde år i Sverige heller.

Republikanen John McCain har nyligen valt en 44 årig fembarnsmor vid namn Sarah Palin som republikanernas vicepresidentkandidat. En riktig karriärkvinna som jobbat mycket hårt för att nå fram till den position hon innehar idag. Det politiska beslutet att låta henne kandidera tillsammans med McCain är i mångt och mycket för att hon tros locka över många arbetare i USA som kanske annars skulle lagt sin röst på demokraterna.

Rubrikerna världen över just nu handlar inte om Sarah Palin utan snarare om hennes dotter som befinner sig i övre tonåren. Hennes namn är Bristol Palin och hon är gravid.

Nyheten om att hon är gravid kan få stora konsekvenser för John McCain då han representerar ett parti vars anhängare traditionellt sätt är emot intimitet före äktenskap. Det kan för oss kanske låta märkligt att det kan bli en sådan jättegrej av detta. I USA är det en sensation som enligt många politiska experter kan påverka hela McCain valkampanj negativt.

Bristol Palin väntar barnet med 18-årige Levi Johnston som sägs vara en helt vanlig tonåring. Enligt uppgifter har han gjort känna att han inte är intresserad av att bli far på sin MySpace-sida.
Huruvida detta stämmer eller inte är svårt för lilla mig att säga. Jag sitter ju här lilla Sverige framför en halvtaskig dator och bloggar lite om all möjlig skit.

Skulle det dock vara så att han inte vill ha barn och kanske t o m går ut i media och säger att han hellre vill att Bristol gör en abort…ja då blir det ett sjuhelsickes liv i USA.

Jag tror dock inte att det blir så. Sarah Palin har gått ut till media och sagt att hennes dotter och Levi ska gifta sig, behålla barnet och att de kommer få massor av kärlek och stöd av resten av familjen.

McCain & Bush hade tur med stormen Gustav som inte var så förrädisk som man förutspådde. Hur McCain ska klara denna stormen återstår att se…

Nu ska jag göra mig en kopp te och äta lite chilinötter. Eller nä fan. Jag måste jobba!

september 3, 2008 - Posted by | 1

1 kommentar »

  1. Inte ens en vecka efter presidentvalet i USA så börjar bloggerskan Linda Ekholm prata ut om Obama.
    Och det värsta nog att hon är ärlig med det hon skriver!? Hjälp!

    http://www.finest.se/userBlog/?uid=30701&beid=1040511

    Kommentar av ThereseJDanielsson | november 10, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: