Manligt.se Bloggen

Svensk skola

Det gäller att tänka framåt inte bakåt. Enda gången det är bra att se bakåt är när det finns något att lära sig av historien. Tyvärr är allt för många inte särskilt intresserade av historia. Detta tillsammans med det faktum att vi har allt för många unga skolungdomar som inte får godkänt i kärnämnena borgar för en mindre bra framtid.
I skolan ska man lära sig nyttiga saker. Man ska utveckla en bra grund för framtida beslut. Om man inte får en bra grund är risken stor att man fattar dumma beslut. Som man kanske får ångra.

Jag befarar av vi i Sverige just nu producerar allt för många idioter. Idioter som vi kommer behöva dras med i framtiden. Idioter som inte kan läsa och skriva ordentligt. Mycket synd. Vad priset för detta kommer att bli får framtiden utvisa.

Går du i grund- eller gymnasieskolan och läser detta vill jag uppmuntra dig till att verkligen kämpa på i skolan. Du kommer inte att ångra dig. Livet kommer att bli mycket lättare än om du skiter i vilket.

Jag tycker att vår nuvarande skolminister Jan Björklund tar sitt jobb på stort allvar och han har insett vilka enorma brister vi har i den svenska skolan. På sista tiden har han fått kritik för att han har en alltför negativ bild av den svenska skolan. Alla har rätt till att kritisera men jag anser i alla fall att hans sätt att presentera problemen i skolan är nödvändigt för att folk verkligen ska inse problemen och att en opinion ska väckas.

september 1, 2008 - Posted by | Övrigt

1 kommentar »

  1. Men är den här filmen representativ?
    För den här klassen har i vartfall för tillfället ingen lärare på plats.
    Problemet är snarare i de klasser med lärare på plats där eleverna beter sig så här!
    För att inte tala om alla de situationer i den mycket feminiserande svenska skolan (där de manliga lärarna är i minoritet) där mycket barnsliga tonårspojkar med inte sällan utomeuropeiskt påbrå hotar och trakaserar den kvinnliga läraren utan att det någonsinn får ett eftermäle.

    Kommentar av Mikael i götet | september 1, 2008 | Svara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: