Manligt.se Bloggen

Skönhetsvård Vimmerby

Sökordet ”skönhetsvård vimmerby”, trodde en företagare i Vimmerby att de skulle synas högst uppe med i sökmotorerna. I alla fall efter de blivit uppringda av en säljare från företaget ”Yellow register”.

Vi snackar om gamla Comitnet..Googla…

Uppdrag granskning
, ett program som public service företaget SVT ligger bakom har antagligen fått så många ”tips” om Yellow register och deras sätt att skaffa kunder att de till slut gjorde ett reportage.

YR:s säljare hetsar, lurar och smörar småföretagare för att de ska signera ett avtal som legitimerar dem att sedan fakturera företagarna på åtskilliga tusenlappar, först en gång och sedan ännu en gång efter ett år. I fall man inte säger upp avtalet per rekommenderat brev.

Inslaget i SVT 1 bjöd på en del frustration då de flesta som känner till YR vet att det är bedrägligt förförande vid kundanskaffningen. De ljuger flera gånger under säljsamtalet. Så är det. Självklart dementerar YR detta.

Avlutningen på reportaget är klockrent. Ägaren bakom ”YRkoncernen” har under en tid ägt en travhäst vid namn ”Order by fax”. När du blir kund hos YR så blir du det rent juridiskt genom att faxa in en signerad order…som du inte hade signerat om du vetat hur det egentligen ligger till.

/ Big Apple

november 7, 2007 - Posted by | Övrigt, Entreprenörer | , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: